latinica  ћирилица
13/08/2024 |  15:01 ⇒ 15:09 | Autor: RTRS

Trninić: Јedan ili dva helikoptera biće prebačeni na gašenje požara u Bileći

Јedan ili dva helikoptera za gašenje požara biće prebačeni u Bileću u narednih nekoliko sati, rekao je vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Boris Trninić.
Boris Trninić - Foto: RTRS
Boris TrninićFoto: RTRS

- Sve ono što smo pričali i upozoravali još od marta, kada smo imali prve požare u Srpskoj, da će ova sezona biti sušna i da će biti požara, sada se i obistinilo - rekao je Trninić.

On je dodao da na inicijativu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, Nenada Nešića na hitnoj sjednici Savjeta ministara jednoglasno odobreno prelijetanje helikopetra MUP-a Srbije da pomognu u gašenju požara na ovom području.

Kaže, da je velika šteta napravljena u NP "Sutjeska" i da se ulažu ogromni napori u gašenje požara, svi su na terenu - vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite Srpske, Helikopterskog servisa Republike Srpske i mnogo ljudi, koji su umorni jer rade bez prestanka.

- A sve zbog samovolje jednog ili dva čovjeka koji nisu dozvolili prelet helikoptera MUP-a Srbije u trenutku kada smo to tražili jer smo znali šta može da se desi i došli smo do tačke ključanja. Sada je napravljena velika materijalna šteta i ovo je sada za neku krivičnu odgovornost pojedinaca - istakao je Trninić.