latinica  ћирилица
13/08/2024 |  16:32 ⇒ 16:43 | Autor: SRNA

Organizovana šetnja "Stazama Crne Kraljice"

Turistička organizacija opštine Ribnik organizovala je danas promotivnu šetnju "Stazama Crne kraljice", s ciljem upoznavanja prirodnih ljepota opštine Ribnik i drevne legende o ovoj kraljici koja je navodno vladala ovim krajevima u srednjem vijeku.
Promotivna šetnja "Stazama Crne kraljice" - Foto: SRNA
Promotivna šetnja "Stazama Crne kraljice"Foto: SRNA

U šetnji "Stazama Crne kraljice" učestvovali su predstavnici turističkih organizacija Republike Srpske i Ribnika, turisti iz Srbije, te mještani ove i susjednih opština.

Nakon šetnje, koja je organizovana u okviru projekta brendiranje Crne kraljice kao lokalne turističke ponude, predstavljen je i "Meni Crne kraljice" u seoskom domaćinstvu Simetić.

Direktor Turističke organizacije Ribnik Svjetlana Elez rekla je da je jedna staza duga oko dva kilometra i vodi do vidikovca Okomoljak, koji pruža veličanstven pogled na kanjon rijeke Sane, a dužina druge staze je oko tri kilometra i ona vodi do vidikovca Skolovača.

- Staze su dobro obilježene i lako se prate, te su pogodne za sve ljubitelje prirode, bez obzira na fizičku kondiciju. Na vidikovcu Okomoljak nalazi se foto-ram sa motivom Crne kraljice, gdje turisti mogu da naprave ličnu razglednicu - izjavila je novinarima Elezova.

Ona je rekla da najveću zahvalnost za realizaciju projekta duguju načelniku opštine, kao i Turističkoj organizaciji Srpske koja je u potpunosti podržala projekat brendiranje Crne kranjice kao lokalne turističke ponude.

Promociji "Menija Crne kraljice" prisustovali su direktor Turističke organizacije Srpske Kostadin Vasić, načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać, predstavnici turističkih agenacija, lokalnih ugostitelja, te Zanatske pivare iz Mrkonjić Grada.

Vasić je zahvalio vrijednim ljudima koji žive na ovom području i uspijevaju da pokažu sve turističke potencijale.

Karać je naglasio da opština pruža punu podršku ovom projektu, kao i svim ljudima koji su uključeni i ulažu trud u realizaciju projekta.

Vlasnik Zanatske pivare "Varcar" iz Mrkonjić Grada Јugoslav Župić rekao je da su se rado odazvali pozivu da učestvuju u ovom programu gdje predstavljaju svoje domaće crno pivo, koje sadrži esenciju trnjina iz kanjona rijeke Sane, a koje se našlo na "Meniju Crne kraljice".

U okviru prezentacije projekta prikazan je i promotivni film o Crnoj kraljici.

Organizator događaja je Turistička organizacija opštine Ribnik.