latinica  ћирилица
16/08/2024 |  16:58 ⇒ 20:09 | Autor: sputniknews.com

Đoković i Alkaras igraju sa legendama

Novi susret Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa očekuje se da se dogodi već na Јu-ES Openu, ali srpski as i španski teniser igraće jedan protiv drugog prije posljednjeg Gren slema u sezoni i to u dublu.
Alkaraz i Đoković (foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG) -
Alkaraz i Đoković (foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG)

Rivalstvo Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa iz meč u meč sve više dobija na značaju i zato publika želi češće da ih gleda na terenu.

Organizatori Јu-Es Opena potrudili su se da pred početak turnira organizuju susret trenutno drugog i trećeg tenisera svijeta, a taj meč odigraće se 21. avgusta i biće potpuno nesvakidašnji.

Novak će u egzibicionom meču igrati sa DŽonom Mekinroom dok će sa druge strane sa Karlosom igrati Andre Agasi.

- Tog 21. avgusta će se na terenu naći zvijezde Јu-Es Opena. Biće to šampioni iz prošlosti i šampioni današnjice. Ovo je događaj koji ne bi smjeli da propustite. Samo da vam kažem zašto. Imaćemo muški dubl. Karlos Alkaras će igrati sa Andreom Agasijem, dok će Novak Đoković igrati sa DŽonijem Mekinroom. Mogu da vam kažem da su obojica prihvatila da igraju čim sam im rekla "Da li biste htjeli da igrate?". Uzbuđeni su što će igrati na "Artur Ešu" sa Agasijem i Mekinroom - objavila je Stejsi Alaster, direktorka turnira.

Јu-Es Open je na programu od 26. avgusta do 8. septembra, a titulu brani Novak Đoković koji je prošle godine u finalu bio bolji od Danila Medvedeva.

Srpski as će se u Americi boriti za prvu titulu ove sezone, ali na turnir ide rasterećen jer je osvojio zlatnu medalju na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu.