latinica  ћирилица
17/08/2024 |  08:48 ⇒ 09:29 | Autor: RTRS

U Srpskoj nema požara, nadležni prate stanje (VIDEO)

Na području Republike Srpske nema aktivnih požara, ali su nadležni i dalje na oprezu i redovno prate stanje.
Požar na Tjentištu - Foto: RTRS
Požar na TjentištuFoto: RTRS

Požari na području Hercegovine su ugašeni, kao i požar koji se sinoć aktivirao sa druge strane Zelengore prema Vlašiću.

U Bijeljini su evidentirani manji požari izazvani paljenjem vatre na otvorenom, koji su pod kontrolom i redovnim nadzorom.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić potvrdio je da na području Nacionalnog parka "Sutjeska" i Bileće trenutno nema aktivnih požara.

- Јutros smo u 6.00 časova izviđali helikopterom na području Hercegovine i tom prilikom nismo uočili nijedan požar. Razgovarao sam sa i vršiocem dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Borisom Trninićem, koji je kontaktirao sa svim lokalnim zajednicama i komandirima vatrogasne službe i potvrdio da u ovom trenutku nema nijedan aktivan požar - rekao je Kusturić za Srnu.

On je rekao je da će da će letjelica Helikopterske jedinice MUP-a Srbije tipa "super puma" za nekoliko časova vratiti u Srbiju, dok helikopter "bel 212" ostaje na području Republike Srpske u pripravnosti do daljeg za slučaj nekih eventuano novih požara.

- I Helikopterska jedinica Republike Srpske je u pripravnosti sa helikopterom tipa "koala". Drago mi je da napokon mogu da dam informaciju da nema aktivnih požara, odnosno vijest koju i sam željno očekujem već sedam dana - rekao je Kusturić.