latinica  ћирилица
17/08/2024 |  12:42 ⇒ 13:31 | Autor: SRNA

Šulić: Veliki potencijali Rogatice u aktivnom turizmu

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je danas da opština Rogatica ima ogroman potencijal kada je riječ o aktivnom turizmu i da se očekuje da će privući dodatni broj turista nakon nastupa Srpske na specijalizovanim sajmovima koji se pripremaju za narednu godinu.
Šulić u Rogatici - Foto: SRNA
Šulić u RogaticiFoto: SRNA

Šulić je rekao da su ga načelnik Rogatice i predsjednik Skupštine opštine na današnjem sastanku obavijestili o projektu vikend naselja na platou Borika, koji je jedan od turističkih potencijala ne samo ove opštine, nego čitavog regiona.

- Ministarsvu je cilj regionalno povezivanje, odnosno povezivanje turističkih potencijala Јahorine, Sarajevske-romanijske regije, Rogatice, Višegrada i Foče - rekao je Šulić.

Resorni ministar je najavio da se za narednu godinu priprema poseban nastup Republike Srpske na specijalizovanim sajmovima koji imaju za cilj promovisanje aktivnog turizma.

- Rogatica i ovaj dio Republike Srpske imaju ogroman potencijal u privlačenju ljudi koji žele da svoj godišnji odmor provedu aktivno. Sigurno će Rogatica imati dodatan dolazak turista putem promocije Republike Srpske na ovim sajmovima - rekao je Šulić.

On je istakao da je sa rukovodstvom opštine razgovarao o kampanji "Duštveno odgovorano", te izrazio zadovoljstvo što se ovoj kampanji priključio i market Pauer iz Rogatice.

- Naša kampanja traje već više od godinu dana, a u ovoj novoj etapi kampanje više od 300 proizvoda je dostupno po značajno nižnoj cijeni - rekao je Šulić.

On je istakao da je važno da postoji dobra komunikacija između rukovodstva opštine Rogatica i republičkih institucija.