latinica  ћирилица
19/08/2024 |  16:35 | Autor: SRNA

Odgođeno izjašnjavanje o krivici Edina Podgore optuženog za terorizam

Izjašnjenje o krivici Edina Podgore, koji je optužen za terorizam, odgođeno je jer se njegov branilac Rusmir Karkin nije pojavio u sudnici.
Sud i Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Sud i Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

Sudija za prethodno saslušanje Enida Hadžiomerović je na početku ročišta konstatovala da Karkin, koji je branilac optuženog po službenoj dužnosti, nije pristupio zbog, kako je naveo, organizovanog štrajka advokata.

- Branilac je dao svoju izjavu vrlo šturo - izjavila je Hadžiomerovićeva i dodala da je advokat obavezan u roku od tri dana dostaviti detaljno objašnjenje za nepostupanje u pritvorskom predmetu.

Ona je navela da je, bez prisustva branioca, nemoguće izjašnjenje o krivici optuženog, prenosi Birn.

Tužilaštvo BiH podiglo je u julu optužnicu protiv Edina Podgore /51/ iz Zenice, koji je u pritvoru zbog krivičnog djela terorizam.

On je optužen da je 18. aprila na društvenim mrežama emitovao video-snimak od nekoliko minuta u kojem je uz korištenje hladnog oružja upućivao poruke antisemitskog sadržaja, prijetio napadom na život i fizički integritet lica, prijetio napadom na život lica koje je nazivao "kjafirima" /nevjernicima/, tvrdeći da će to prenositi uživo.

Ponovni termin za izjašnjenje o krivici optuženog Podgore zakazan je za 27.