latinica  ћирилица
20/08/2024 |  07:46 ⇒ 07:48 | Autor: SRNA

Nesmetano odvijanje saobraćaja, izmjene na mjestima izvođenja radova

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija nesmetano, vozi se po pretežno mokrim ili vlažnim kolovozima, a izmjene su na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Kiša -
Kiša

Zbog tradicionalnog "Prnjavorskog vašara" danas će biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Prnjavor-Doboj, u Ulici Bože Tatarevića, od 17.00 do 2.00 časa narednog jutra.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su na magistralnom putu Donja Bukovica-Vršani i Vršani-Bijeljina, Trnovo-Miljevina, u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko-Tjentište u mjestu Sastavci, na području Han Pijeska i Sokoca, Dobro Polje-Miljevina, Sastavci-Ustiprača, Brod na Drini-Hum, Gradiška-Kozarska Dubica, Teslić-Podjezera i na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta.

Zbog radova u tunelima "Cera tri" i "Strogonik" izmjene su na magistralnom putu Brodar-Višegrad i Međeđa-Brodar u tunelu "Kotva dva", na Brodar-granica Republike Srpske i Srbije u tunelu "Trgovišta" i " Dobro Polje-Miljevina u tunelu "Sijeračke stijene".

Do povremene obustave zbog miniranja terena dolaziće na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča u Kostajnici.

Na regionalnom putu Rudanka-Stanari, u Ljeskovim vodama, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Јelaha.

Izmjene su zbog radova na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola, te na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Zbog klizišta zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu dionica Stari Ugljevik-Glavičice, a jednom trakom vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH na dionici puta Tuzla-Čelić zbog deminerskih radova do 16.00 časova saobraćaj se obustavlja u trajanju do 30 minuta, a propuštanje vozila traje 15 minuta. Minerski radovi aktuelni su i na ulazu u Bosansku Krupu iz pravca Bihaća, a obustave su 15-minutne.

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta u Begovom Hanu /Nemila-Žepče/, izmijenjen je režim saobraćaja.

S obzirom na to da je riječ o izrazito frekventnoj dionici, na mjestu radova formiraju se duže kolone vozila u oba smjera.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima Semizovac-Olovo, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Foča-Ustikolina.

Takođe, od danas su aktuelni radovi na sanaciji kolovoza na platou naplatnog mjesta Lepenica, na auto-putu.

Kada je riječ o graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Do kraja avgusta, za međunarodni putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac na putu Gacko-Nikšić.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.