latinica  ћирилица
22/08/2024 |  07:30 ⇒ 09:55 | Autor: RTRS

Vlada o spoljnotrgovinskoj razmjeni Srpske za period januar-juni

Vlada Republike Srpske trebala bi danas da razmatra informaciju o spoljnotrgovinskoj razmjeni Republike Srpske za period januar-juni ove godine, kao i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava Ministarstvu saobraćaja i veza za period 1. jul - 30. septembar u iznosu od 2.000.000 KM.
Vlada Srpske - Foto: RTRS
Vlada SrpskeFoto: RTRS

Na predloženom dnevnom redu sjednice Vlade je i informacija o statističkim pokazateljima stanja u oblasti prerađivačke industrije i njihovom kretanju u prvoj polovini 2024. godine, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada bi trebala da razmatra infromaciju o realizaiji instrumenta Investicioni okvir za zapadni Balkan u periodi januar-avgust.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o davanju saglasnosti Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite na Plan stambenog zbrinjavanja lica sa statusom člana porodice poginulog borca ili ratnog vojnog invalida od prve do četvrte kategorije invalidnosti za ovu godinu.

Vlada bi, između ostalog, trebala da razmatra prijedlog odluke o raspodjeli neperspektivnih lokacija na području opštine Istočno Novo Sarajevo radi izgradnje saobraćajnice, kao i prijedlog odluke o raspodjeli neperspektivne lokacije na području te opštine radi proširenja koridora postojeće saobraćajnice.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga rješenja o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o regulisanju međusobnih odnosa u postupku eksproprijacije nekretnina za potrebe izgradnje i korišćenja hidroelektrane "Dabar".

Na sjednici bi trebalo da bude razmatran i prijedlog rješenja o davanju saglsnosti za sprovođenje postupka javne nabavke robe, teretnog-terenskog vozila u Helikopterskom servisu Republike Srpske.