latinica  ћирилица
22/08/2024 |  09:02 ⇒ 09:08 | Autor: SRNA

Putnik izašao na krilo aviona, pa uhapšen (FOTO/VIDEO)

Na aerodromu u Melburnu uhapšen je putnik koji je izašao iz aviona kroz izlaz za slučaj opasnosti, hodao krilom i spusito se preko motora na pistu, rekli su zvaničnici.
Avion "DŽetstar" (Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Avion "DŽetstar" (Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Avion kompanije "DŽetstar" stigao je na aerodrom u Melburnu iz Sidneja, a muškarac je napustio letjelicu pored desnog izlaza.

Otvaranje izlaza automatski je pokrenulo spuštanje klizača sa zadnjeg dijela trupa do zemlje, navodi se u saopštenju "DŽetstara".

Međutim, čovjek je umjesto toga prošao duž krila i spustio se na jedan od dva motora "erbasa A320", rekao je jedan zvaničnik.

Putnica Odri Vargeze izjavila je da su putnici vikali i vrištali kada je čovjek počeo da se ponaša čudnio neposredno prije nego što je otvorio izlaz za slučaj opasnosti.

- Čovjek je pokazivao prilično čudno ponašanje. Čim je avion počeo da se zaustavlja, on je ustao i krenuo tamo gdje je red za izlaz u slučaju nužde - rekla je Vargezeova.

Osoblje "DŽetstara" pozvalo je policiju, koja je uhapsila čovjeka zbog "navodnog agresivnog ponašanja i kršenja bezbjednosnih protokola u avionu", navodi se u policijskom saopštenju.

Hitna pomoć je prevezla čovjeka u bolnicu, gdje je ostao na daljoj procjeni, prenio je AP.

Policija nastavlja istragu i očekuje podizanje optužnice.