latinica  ћирилица
23/08/2024 |  09:19 ⇒ 09:20 | Autor: RTRS

PU Zvornik: Pronađena dva beživotna tijela na obali rijeke Drine

Dva beživotna tijela lica koja su najvjerovatnije afroazijskog porijekla pronađena su 22. avgusta na obali rijeke Drine, na području opštine Bratunac, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Njihov nestanak je nakon prevrtanja čamca na rijeci Drini, u mjestu Orlica, opština Bratunac, prijavljen Policijskoj stanici Bratunac istog dana oko 05.20 časova.

Policijska stanica Bratunac je isti dan oko 11.05 časova zaprimila prijavu od strane pripadnika Teritorijalno vatrogasne jedinice Bratunac da je na obali rijeke Drine, u mjestu Krasanpolje, opština Bratunac, pronađeno beživotno tijelo muškarca, navodi se u saopštenju.

Takođe, navedenoj policijskoj stanici je pomenutog dana oko 14.00 časova prijavljen pronalazak još jednog beživotnog muškog tijela na obali rijeke Drine, u mjestu Zalužje, opština Bratunac.

Policijski službenici Policijske stanice Bratunac su u prisustvu mrtvozornika Јavne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Bratunac, izvršili uviđaje na pomenutim lokalitetima.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji je naložio vršenje obdukcije koja će biti obavljena u Јavnoj zdravstvenoj ustanovi Zavod za sudsku medicinu u Bijeljini.

Sve dalje mjere i radnje preduzimaće se po instrukcijama i nadzorom postupajućeg tužioca.

U toku je rad na pronalasku ostalih lica koja su nestala prilikom prevrtanja čamca u rijeci Drini.