latinica  ћирилица
23/08/2024 |  10:58 ⇒ 19:58 | Autor: RTRS

Dodik odlikovao Nedića Ordenom časti; Hvala vam što ste se predano i odlučno borili za bezbjednost drugih (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik organizovao je prijem za pripadnike Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Helikopterskog servisa Republike Srpske, prilikom čega je odlikovao komandanta Helikopterske jedinice MUP-a Srbije Nenada Nedića Ordenom časti sa srebrnim zracima.
Dodjela ordena - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Dodjela ordenaFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Predsjednik Srpske je čestitao svim pripadnicima Helikopterskog servisa Srpske i Helikopterske jedince MUP-a Srbije, te se zahvalio za sve što su odradili u proteklom periodu. 

- Profesionalno ste obezbijedili da šteta od vatrenih stihija bude manja i učinili jedno snažno ljudsko i humano djelo, žrtvujući ponekad i svoje živote za bezbjednost drugih, ostajući predani i odlučni da to odradite - dodao je Dodik.

Naglasio je da su i pored svih "peripetija" vezanih za BiH, pripadnici Helikopterse jedinice MUP-a Srbije stavljeni na raspolaganje kada su za to stvoreni uslovi i učinili da borba sa vatrenim stihijma bude okončana ranije.

- Vaša podrška nam znači, ne samo u vezi toga, već i u drugim dešavanjima. Znači nam i saradnja, koju imate sa Vazduhoplovnim servisom Srpske, znače nam prijateljski odnosni koje gajite sa svojim prijateljima, a upravo tako se mogu najbolje obezbijediti i koordinacija i identitet prijateljskog postupanja u svim situacijama, kada je to potrebno - dodao je Dodik, te poručio da su svi zahvalni Srbiji, jer je omogućila i stavila kao prioritet pomoć Srpskoj.

Pripadnici Helikopterske jednice MUP-a Srbije i Helikopterskog servisa Srpske pokazali humanost, odlučnost i izuzetnu hrabrost u višednevnoj borbi sa vatrenom stihijom u Nacionalnom parku "Sutjeska" i na području Bileće, štiteći stanovništvo i materijalna dobra Republike Srpske.

Foto: predsjednikrs.rs/BorislavZdrinja

Odlikovanju prisustvuju srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Foto: RTRS