latinica  ћирилица
23/08/2024 |  13:16 ⇒ 13:23 | Autor: sputniknews.com

Prvi susret Sinera sa publikom nakon doping skandala (VIDEO)

Italijanski teniser Јanik Siner imao je prvi susret sa publikom poslije doping skandala u kom se našao.
Јanik Siner (Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY) -
Јanik Siner (Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY)

Pojavio se prvi teniser svijeta u Njujorku na "Artur Ešu", centralnom stadionu kompleksa US Opena, gdje će biti odigran posljednji grend slem u sezoni, i dočekan je toplo.

"Preživjeo" je "grešnik", nije naišao na osudu javnosti, bar ne onog dijela navijača koji su se našli na stadionu "Artur Eš".

Amerika je sasvim sigurno upoznata s onim što je prije nekoliko dana uzdrmalo teniski svijet, a to je da je Јanik Siner čak dvaput ove godine bio pozitivan na doping test, na zabranjenu supstancu klostebol, koja je steroid i služi za brže dobijanje mišićne mase.

Ipak, bar za sada, osuda je izostala, a Italijan se suočio sa prijatnim dočekom, pred prilično ispunjenim tribinama "Artur Eša".

Za razliku od pomenutih navijača u Njujorku, veliki broj bivših tenisera osudio je čitav slučaj i smatra da bi recimo za Novaka Đokovića i Danila Medvedeva epilog bio krajnje drugačiji i da bi se našli na stubu srama, dok je Međunarodna teniska agencija za integritet (ITIA) momentalno pomilovana Sinera, što je krajnje diskutabilno.

Njemu su uvažene obe žalbe njegovih advokata, a u odbrani je navedeno da mu je fizioterapeut nesvjesno nanio na posječeni prst sporni Klostebol jer prethodno nije oprao ruke.

US Open počinje u ponedjeljak 26. avgusta, a titulu brani najbolji teniser svijeta svih vremena Novak Đoković.