latinica  ћирилица
24/08/2024 |  11:58 ⇒ 15:48 | Autor: SRNA

Vučić: Korisni i dobri razgovori sa šefom CIA o budućnosti regiona i Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa šefom američke tajne službe Vilijamom Bernsom imao vrlo korisne i dobre razgovore o budućnosti regiona i Srbije.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs)

- Teme su bile sve važne za budućnost regiona i naše zemlje. Oni su iznijeli i svoje stavove, mi smo iznijeli naše. Imali smo vrlo koristan, pristojan, važan sastanak i to je sve što mogu po tom pitanju da vam kažem - rekao je Vučić novinarima.

Povodom kritika da sastanak sa šefom CIA u Srbiji nije bio transparentan, Vučić je naveo da se smije onima koji kažu kako je posjeta Bernsa Sarajevu izgledala transparentno, a da je u Srbiji skrivena, te dodao da nakon susreta sa šefovima službi nema izjava.

- Obično kada razgovarate sa šefovima službi ili napravite ono što se zovete foto oportuniti ili ništa. Tu nema nikada nikakvih izjava - rekao je Vučić.

On je dodao da je Srbija, kao ozbiljna zemlja, smatrala da je ovo najbolji mogući način, a i Amerikanci, kao najozbiljnija zemlja na svijetu, uz Kinu, smatrali su da je to najbolji mogući način praćenja posjete.