latinica  ћирилица
24/08/2024 |  15:25 ⇒ 18:20 | Autor: RTRS

Bašević pozvao institucije da istraže Bjelicine najave njegovog hapšenja

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i direktor Šumskog gazdinstva"Romanija" Strahinja Bašević rekao je da lažima i klevetama plasiranim na portalima koje, kako kaže, kontroliše načelnik Sokoca Milovan Bjelica, od njega pokušavaju napraviti kriminalca, te pozvao institucije da reaguju.
Strahinja Bašević, konferencija za novinare - Foto: SRNA
Strahinja Bašević, konferencija za novinareFoto: SRNA

Bašević je istakao da je dobio informacije da je Bjelica u više navrata na Sokocu i u Istočnom Sarajevu rekao da će "pripadnici Agencije za istragu i zaštitu upasti" u sokolačko ŠG "Romanija" i njegovu porodičnu kuću, te ga uhapsiti u ponedjeljak i najkasnije sljedeće sedmice "uz određivanje pritvora od mjesec dana".

- Cilj je moja eliminacija i kako je Bjelica rekao, trajno rješenje za Strahinju Baševića - istakao  je Bašević.

Dodao je, da je na više lokacija, pred ljudima koji će to potvrditi kada bude potrebno, rekao da je pripremu za hapšenje uradio posredstvom "svojih ljudi" u institucijama, Tužilaštva, Suda i Sipe.

Bašević je pozvao sve institucije da daju odgovor na pitanje "da li jedna institucija kao što je Sipa, koja radi na zaštiti svih građana, može biti instrument obračuna političke prirode između dva čovjeka".

Zatražio je da predstavnici bitnih institucija u Republici Srpskoj i BiH izađu u javnost i kažu ko su "ti ljudi" načelnika opštine Sokolac i da li uopšte postoje "naši" i "njegovi" ljudi koji rade tako odgovorne poslove u institucijama koje treba da rade na zaštiti svih građana podjednako u jednoj demokratskoj zemlji.

Bašević je rekao da Šumsko gazdinstvo "Romanija", na čijem je čelu, dugo godina ostvaruje najbolje rezultate u Јavnom preduzeću "Šume Republike Srpske", te da redovno izmiruje sve obaveze prema zaposlenima, dobavljačim i izvođačima radova.