latinica  ћирилица
26/08/2024 |  11:01 ⇒ 13:20 | Autor: RTRS

Realizovane aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u okviru operativnih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, lišili su slobode lice D.Đ. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krviično djelo "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".
MUP Srpske - Foto: Ustupljena fotografija
MUP SrpskeFoto: Ustupljena fotografija

- Na osnovu naredbe dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, izvršen je pretres 23. avgusta 2024. godine, putničkog vozila marke i porodične kuće koju koristi navedeno lice - saopšteno je iz MUP-a.

Kako se dodaje u saopštenju, tokom aktivnosti kod navedenog lica pronađeno je i oduzeto više "pvc" vrećica u kojima se ukupno nalazilo oko 17 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "kokain", mobilni telefoni, novac u iznosu od oko 2.700 KM u različitim apoenima, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

- Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv navedenog lica će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - navodi se u saopštenju.

Takođe, kod lica S.V. iz Banjaluke, pronađena je i oduzeta određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "kokain", dok je lice D.Š. iz Banjaluke uočeno kako na javnom mjestu sa displeja mobilnog telefona konzumira bijela praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "kokain".

- Lice D.Š. je 24. avgusta 2024. godine, podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge "kokain" u ogrniazmu - dodaje se saopštenju.