latinica  ћирилица
26/08/2024 |  18:17 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Јošavka kod Čelinca bogatija za novoizgrađenu savremeno opremljenu ambulantu (VIDEO)

U opštini Čelinac u mjestu Јošavka otvorena je novoizgrađena, savremeno opremljena ambulanta, u čiju izgradnju je uloženo oko pola miliona maraka. Moderan objekat površine 141 metar kvadratni prilagođen je potrebama svih građana. Novom ambulantom zadovoljni i građani i zdravstveni radnici.
Ambulanta Јošavka - Foto: RTRS
Ambulanta ЈošavkaFoto: RTRS

Više od 1.200 mještana Јošavke, pogotovo stariji, oni koji pamte i prethodne dvije ambulante u ovom mjestu, zadovoljni novim savremeno opremljenim objektom.

Kažu da su stare ambulante oronule, dotrajale i neuslovne. Od sada će brže i lakše na pregled kod porodičnog ljekara.

Opredjeljenje Doma zdravlja Čelinac jeste da isti nivo zdravstvene zaštite imaju mještani i u Čelincu, kao i u okolinim mjesnim zajednicama.

- Danas imamo zaista reprezentativne uslove u ambulanti kako bi, prije svega zdravstveni profesionalci mogli da maksimalno daju svoj doprinos u zbrinjavanju građana - rekao je Draško Kuprešak, direktor Doma zdravlja Čelinac.

Izgradnja ambulante bio je jedan od prioriteta. U objektu se osim ambulante porodične medicine, nalaze i stomatološka ambulanta, apoteka i laboratorija.

- Ovaj objekat koji je bruto površine 135 metara i neto korisne površine 141 kvadratni metar, je moderan objekat prilagođen potrebama tima porodične medicine, stomatologije, laboratorijskih uslga i svega šta je potrebno za nivo primarne zdravstvene zaštite - naveo je Vlado Gligorić, načelnik opštine Čelinac.

Vlada Republike Srpske je za izgradnju i opremanje ambulante izdvojila 300.000 maraka iz programa javnih investicija.

Građanima će biti omogućeni i preventivni specijalistički pregledi.

- Tako da će ova kompaktna cjelina biti na usluzi svim građanima Јošavke ali i drugih, okolnih mjesta. Posebna pažnja će se odnositi na preventive i specijalističke preglede građana - istakao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Opština Čelinac je na ovaj način građanima omogućila ono što je najvažnije, a to su zdravstvena zaštita i bezbjednost.