latinica  ћирилица
26/08/2024 |  18:31 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Olimpijski centar Јahorina nastavlja sa uspješnim radom (VIDEO)

Skupština akcionara Oimpijskog centra Јahorina usvojila je izvještaje o poslovanju ovog kolektiva i podržala strategiju budućeg razvoja.
OC Јahorina - Foto: SRNA
OC ЈahorinaFoto: SRNA

Za Olimpijski centar ovo je najuspješnija ljetna sezona do sada.

Uz nove investicije i za ljeto i za zimsku sezonu menadžment OC najavljuje podršku inicijativi narodnog poslanika iz Pala Damjana Škipine da se Јahorina aktivnije uključi u razvoj te opštine i da građani Pala imaju popuste u korištenju usluga Olimpijskog centra.

"Јahorina ultra trejl", sportski kampovi, prvi porodični festival proteklog vikenda i brojne novine i atrakcije dovele su ovog ljeta desetine hiljada gostiju na olimpijsku planinu. Sezona je odavno prevazišla prošlogodišnju, najuspješniju, a ugodno ljeto na planini još traje.

 Direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaićje napomenuo je da je danas 66. dan ljetne sezone, dodajući da je ovo najuspješnija ljetna sezona ikada na planini.

- Imali smo 90.000 gostiju na našim letnjim sadržajima i 145.000 vožnji na našim sadržajima. Kada to uporedimo sa najuspešnijom sezonom koja je bila letnja, dođemo do podatka da smo već na 50 odsto bolji u odnosu na tu sezonu - istakao je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, to je bila prošla ljetna sezona, kada je prihod bio 1.450.000 KM, a da su sada već na 2.100.000 KM.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić je podsjetio da su protekle dvije zime bile tople, ali da je počela da se realizuje vizija koju je imao predsjednik Srpske Milorad Dodik kada je na najodgovornije pozicije u Olimpijskom centru postavio Nedeljka Eleka i Dejana Ljevnaića o tome da Јahorina živi 365 dana u godini.

- Trebalo je vrijeme da vizija koju je imao predsjednik Dodik dođe do realizacije i evo sada možemo pričati o ljetnoj sezoni na Јahorini. Od direktora /Olimpijskog centra "Јahorina" Dejana Ljevnaića/ sam čuo da je ne tako davno 4.000 KM bio promet tokom ljetne sezone na Јahorini, a danas je višemilionski. Sezona nam traje, hoteli su puni - rekao je Šulić.

Za predstojeću zimu biće spreman ski-lift "Trnovo", osvjetljenje preostalih staza, akumulacija Skočine za vještačko osnježavanje. Društvenu odgovornost OC je već dokazao besplatnim skijanjem za djecu iz Istočnog Sarajeva, kao i gratis ljetnim atrakcijama za stanovnike grada. Broj od 1 000 skija za najmlađe je prevaziđen, ali se projekat nastavlja. Uz sve i podrška inicijativi da za Paljane Јahorina bude dostupnija i jeftinija.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Јahorina" Nedeljko Elekje ponovio da će Olimpijski cenatar "Јahorina" dati popust 50 odsto za žitelje Pala, ali i da očekuje da to učine i hotelijeri.

- Očekujemo i da "Dino park" na Ravnoj planini isto da 50 odsto popusta za građane Pala. To su sve teme o kojima moramo da pričamo - rekao je Elek.

Upitao je gdje je novac koji je sa Јahorine otišao u opštinu Pale i naveo da ta lokalna zajednica nije ništa uložila u Olimpijski centar i da je za sva ulaganja garantovala Vlada Republike Srpske.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina izjavio je danas da je zatečen brzinom kojom je menadžment Olimpijskog centra "Јahorina" reagovao na njegov dopis koji je uputio sa ciljem da ukaže na vitalne potrebe lokalne zajednice Pale i da ih pozove da se aktivnije uključe u razvoj ove opštine, čiji značajan dio zauzima olimpijska planina Јahorina.

- To su realni zahtjevi i zahtjevi većine građana opštine Pale i okoline koji stvarno imaju smisla. Vidim da su ljudi iz Olimpijskog centra to prepoznali i hvala im na tome - rekao je Škipina.

Finansijski problemi su prošlost, uvjeravaju iz uprave Olimpijskog cenra, navodeći da su u proteklih mjesec dana Vladi Srpske vratili 12 miliona maraka, kao i milion i po maraka Investiciono razvojnoj banci Republike Srpske.