latinica  ћирилица
27/08/2024 |  16:19 ⇒ 16:24 | Autor: TANЈUG

Ronaldo najvjerovatnije završava karijeru u Saudijskoj Arabiji

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo najavio je danas da će, po svoj prilici, završiti karijeru u saudijskom klubu Al Nasr za koji trenutno igra.
Kristijano Ronaldo (Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH) -
Kristijano Ronaldo (Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH)

- Ne znam da li će se to dogoditi u bliskoj budućnosti ili za dvije ili tri godine, ali možda će se desiti u Al-Nasru. Osjećam se dobro u ovoj zemlji i u ovoj ligi, tako da ću najvjerovatnije završiti karijeru u Al-Nasru - rekao je Ronaldo, prenosi portal SoccerNews.

Prema riječima naslovljenog igrača, veoma mu je drago što ima priliku da igra u šampionatu Saudijske Arabije i za sada bi volio da nastavi da igra za klub.

Petostruk osvajač Zlatne lopte, uprkos teškom Evropskom prvenstvu na kojem nije uspio da postigne pogodak ni u jednom od pet mečeva i imao je najviše udaraca na turniru bez gola, veteran je ponovio želju da nastavi da predstavlja Portugal.

- Kada odem iz reprezentacije, neću nikome unaprijed reći i to će biti veoma spontana odluka sa moje strane, ali i veoma dobro promišljena. Trenutno želim da pomognem reprezentaciji u predstojećim utakmicama. Pred nama je Liga nacija i zaista bih volio da igram - rekao je Ronaldo.

Upitan da li bi mogao da se oproba u trenerskom poslu, Ronaldo je rekao da trenutno ne razmišlja o tome da bude trener prvog tima ili bilo kojeg tima.

- Ne pada mi na pamet, nikad nisam razmišljao o tome. Ne vidim da ću se baviti time u budućnosti. Vidim sebe u drugim stvarima van fudbala, ali samo Bog zna šta nosi budućnost - zaključio je Ronaldo.