latinica  ћирилица
29/08/2024 |  10:38 ⇒ 10:39 | Autor: SRNA

Uhapšen muškarac kod koga je pronađeno oružje i municija

Muškarac iz Osmaka čiji su inicijali P.K. uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivična djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.
Hapšenja - Foto: SRNA
HapšenjaFoto: SRNA

Pripadnici Policijske stanice Osmaci, radeći na dokumentovanju krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, na osnovu naredbe Osnovnog suda Zvornik, a uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, izvršili su pretres kuće i vozila koje koristi P.K.

U pretresu je pronađen i privremeno oduzet automat M-56, šest okvira M-56, drveni kundak za pušku M-70, sedam okvira za pušku M-70, borbeni rap za municiju, pet komada ručne defanzivne bombe M-52, ručna defanzivna bomba M-93, 10 komada ručne ofanzivne bombe i 866 komada municije različitog kalibra.

Pretres je izvršen juče, a osumnjičeni je doborovljno predao automatsku pušku.

Protiv ovo lica biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija nadležnom tužilaštvu.