latinica  ћирилица
29/08/2024 |  13:33 ⇒ 13:33 | Autor: TANЈUG

Stojković: Bez spekulacija, Vlahović, Mitrović i Milinković-Savić javili da ne mogu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je danas da nema prostora za spekulacije i da su se reprezentativci Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić javili iz opravdanih razloga da neće moći da igraju za "orlove" na naredne dvije utakmice.
Dragan Stojković Piksi (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr) -
Dragan Stojković Piksi (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr)

- Što se tiče Vlahovića, Sergeja i Mitra stvari su vrlo jednostavne. Vlahović me je zvao, rekao da ima porodične probleme, u to ne ulazim i nadam se da će to što ima riješiti na pozitivan način, što mu iskreno želim. Mitrović i Sergej praktično sve vrijeme igraju u Al Hilalu pod povredama. Momci su se javili, pričali smo, razumijem sve, hoće da iskoriste vrijeme kako bi te povrede sanirali - rekao je selektor Stojković, a prenosi Fudbalski savez Srbije.

Objasnio je selektor i šta muči fudbalere Al Hilala.

- Kod Mitrovića je problem zadnja loža, kod Sergeja bol u leđima, igra pod injekcijama, mislim da je riječ o pršljenu. Obzirom na to da smo skloni različitim spekulacijama, ovim želim da naglasim da nema prostora za tako nešto. U ponedjeljak je konferencija za medije na kojoj ćemo razgovarati detaljnije o mnogim temama, kao i o našim ciljevima u Ligi nacija, ali prije svega pripremi za utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Odlazak na treće veliko takmičenje u nizu biće naš prioritet u narednom periodu - zaključio je Stojković.

Poslije otkaza Mitrovića, Vlahovića i Milinković-Savića selektor Stojković će konačan spisak igrača na koje će računati u prva dva meča Lige nacija objaviti u petak, 30. avgusta.

Srbija na startu grupe A4 Lige nacija 5. septembra dočekuje branioca titule u tom takmičenju i aktuelnog prvaka Evrope Španiju, a tri dana kasnije gostuje u Kopenhagenu protiv Danske, selekcije koja je eliminisala "orlove" sa EP remijem bez golova u meču posljednjeg kola grupe C.