latinica  ћирилица
30/08/2024 |  11:03 ⇒ 11:03 | Autor: SRNA

Uhapšeno više lica po potragama sudova i policije

Lice čiji su inicijali DŽ.H. uhapšeno je na prelazu Kamensko jer je utvrđeno da je MUP Republike Srpske raspisao potragu za njim zbog krivičnog djela iskorištavanje kompjuterske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih djela seksualnog zlostavljanja ili iskorištavanja djeteta.
Hapšenje - Foto: Ustupljena fotografija
HapšenjeFoto: Ustupljena fotografija

Ovaj državljanin BiH je predat službenicima MUP-a Republike Srpske, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Јedinice granične policije Bijeljina uhapsili su lice čiji su inicijali A.B. nakon što je utvrđeno da ga Osnovni sud u Zvorniku potražuje radi izdržavanja kazne zatvora.

Ovaj državljanina BiH kontrolisan je na ulasku na graničnom prelazu Rača i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici ove jedinice su lišili slobode i lice inicijala A.F. jer je utvrđeno da ga Opšinski sud u Travniku potražuje zbog krivičnog djela teška krađa. Ovaj državljanin BiH predat je službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Prilikom ulaska u BiH, na prelazu Orašje, lišeno je slobode lice inicijala E.M, jer je utvrđeno je da Osnovni sud u Zvorniku potražuje osobu navedenih inicijala radi izdržavanja kazne zatvora.

Pripadnici Јedinice Granične policije Velika Kladuša lišili su slobode lice inicijla D.G, nakon što je ustanovljeno da ga Osnovni sud u Prijedoru potražuje zbog krivičnog djela krađa, dok je na prelazu Izačić uhapšeno lice S.K. kojeg potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela prevara.

Na prelazu Hum lišeno je slobode lice inicijala R.M. jer je utvrđeno da je MUP Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu za njom zbog krivičnog djela prevara. Ova državljanka BiH je kontrolisana na izlasku iz BiH i predata službenicima Policijske stanice Zavidovići.

Pripadnici Јedinice granične policije Gradiška lišili su slobode lice čiji su inicijali S.R. za kojim je MUP Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.