latinica  ћирилица
30/08/2024 |  18:06 ⇒ 18:11 | Autor: TANЈUG

Dva vojnika poginula, tri nestala u padu helikoptera u Portugalu

U olupini helikoptera koji se srušio u rijeci Duero nalaze se tijela dva vojnika portugalske Јedinice za zaštitu i pomoć u vanrednim situacijama (UEPS), dok se trojica pripadnika vojnih snaga vode kao nestala, a pilot je spasen sa lakšim povredama, saopštila je danas vojska.
Helikopter (Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT/ilustracija) -
Helikopter (Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT/ilustracija)

Helikopter se srušio u portugalskoj oblasti Peso de Regua nakon gašenja požara u mjestu Bajao, a šef Sjeverne pomorske policije Rui Silva Lampreja potvrdio je smrt dvojice vojnika.

Lampreja je dodao da je pilot spasen sa povredama gornjeg dijela tijela, a da se potraga za trojicom nestalih nastavlja.

U potragu su uključena tri ronilačka tima, dronovi, kao i spasilački timovi koji pretražuju obalu rijeke, prenosi Diario di notisias.

- Uzroci nesreće su trenutno nepoznati, a pilot je spasen živ, sa samo lakšim povredama. U rijeci se nastavlja potraga za petoro pripadnika UEPS-a, koji se vode kao nestali - saopštila je vojska.

Helikopter je doživio nesreću i bio je primoran da hitno sleti na rijeku Douro, rekli su za portugalsku agenciju izvori, što je potom potvrdila Nacionalna uprava za vanredne situacije i civilnu zaštitu (AENPC).