latinica  ћирилица
04/09/2024 |  13:39 ⇒ 17:09 | Autor: RTRS

Pravobranilaštvo Srpske: Stanivuković građane dovodi u zabludu, placevi se ne mogu dodjeljivati bez naknade

Pravobranilaštvo Republike Srpske, kao zakonski zastupnik Grada Banjaluka, nije zaprimilo zahtjev od gradonačelnika Draška Stanivukovića, odnosno njegovih službi, za davanje mišljenja o dodjeli besplatnih placeva na području grada.
Pravobranilaštvo Republike Srpske - Foto: Screenshot
Pravobranilaštvo Republike SrpskeFoto: Screenshot

U Pravobranilaštvu Srpske kažu da je za ovako nešto neophodno mišljenje Pravobranilaštva Republike Srpske.

- Shodno zakonskim odredbama, u vezi sa donošenjem potrebnih odluka u imovinsko-pravnim odnosima, neophodno je mišljenje Pravobranilaštva Republike Srpske, a konačnu odluku o pribavljanju, upravljanju i raspolaganju sa imovinom jedinice lokalne samouprave, na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi, donosi Skupština jedinice lokalne samouprave, u ovom slučaju Skupština Grada Banjaluka - rekli su u Pravobranilaštvu Republike Srpske.

Dodaju da svako drugačije postupanje predstavlja kršenje Zakona i dovođenje u zabludu građana da se placevi mogu dodjeljivati bez naknade.

Ranije je iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove za RTRS je rečeno da Stanivuković ne može besplatno dijeliti placeve u Banjaluci i da se imovina grada ne može otuđiti, odnosno, prenositi bez odluke Skupštine i bez naknade.