latinica  ћирилица
05/09/2024 |  09:23 ⇒ 10:32 | Autor: SRNA

Međunarodni festival dječije pjesme u Mrkonjić Gradu

Međunarodni festival dječije pjesme "Raspjevane pahuljice" u Mrkonjić Gradu sutra će okupiti pjevače iz regiona starosti od četiri do 14 godina.
Međunarodni festival dječije pjesme "Raspjevane pahuljice" - Foto: SRNA
Međunarodni festival dječije pjesme "Raspjevane pahuljice"Foto: SRNA

Direktor festivala Milijana Protić izjavila je Srni da se djeca predstavljaju publici tekstovima i muzikom regionalnih autora kao što su Mladen Matović, Tihomir Preradović, Nebojša Ivanović, Lado Leš, Marija Stošić Henjal, Nemanja Mihajlović, Ines Prajo, Tode Nikoletić i drugi.

- Djecu ocjenjuje žiri čiji su članovi upravo neki od autora i direktori festivala u svojim mjestima. Radosni smo, što trajemo, jer bojimo grad najljepšim melodijama u vrijeme festivala - naglasila je Protićeva.

Ona je rekla da održavanje festivala pomažu prijatelji, sponzori, da bi ova muzička priča dobila svoj pečat i kompletnost.

- Pusti muziku u dušu, jer ona ne poznaje granice, ona obnavlja stari i stvara novi most prijateljstva - poručila je Protićeva.

Festival će biti održan u Kulturnom centru "Petar Kočić" sa početkom u 19.00 časova. Organizator je udruženja "Mali princ" iz ove opštine, a pokrovitelj događaja je opština Mrkonjić Grad.