latinica  ћирилица
05/09/2024 |  12:20 ⇒ 12:20 | Autor: RTRS

Marić: Stanivuković godinama krši radnička prava

Predstavnici Sindikata uprave Republike Srpske poručili su danas gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću da je bio "nova nada", ali da je postao "grobar radničkih prava zaposlenih u Gradskoj upravi jer ih krši već četiri godine".
Sindikat, Banjaluka - Foto: RTRS
Sindikat, BanjalukaFoto: RTRS

Predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske  Božo Marić rekao je da već četiri godine Stanivuković, kako je naveo, proganja članove sindikalne organizacije u Gradskoj upravi, te nezakonito daje otkaze ili premješta na druga radna mjesta.

- Upozoravamo na to svih ovih godina. Očigledan primjer toga je Vladimir Pudar, koji je poslije 20 godina staža u Gradskoj upravi otpušten jer je na televiziji demantovao Stanivukovića da je povećao plate - naveo je Marić.

Pudar je rekao da njegov slučaj nije jedini, te da su Stanivuković i njegovi saradnici sprovodili "sistematsku represiju nad radnicima Gradske uprave, degradirajući svakog onog koji nije bio spreman da se povinuje njegovim zahtjevima i nalozima".

Istakao je da je nakon toga na nezakonit način i bez disciplinskog postupka dobio otkaz, te da je još nezaposlen iako je od Odbora za žalbe dobio rješenje da se vrati na posao.