latinica  ћирилица
12/09/2024 |  10:02 ⇒ 15:14 | Autor: RTRS

Dodik: Nastavljamo projekte u oblasti energetike i poljoprivrede; Orban: Umjesto sankcija, vjerujemo u dijalog

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom razgovarao o dogovorenim, ali i budućim projektima.
Milorad Dodik i Viktor Orban (Foto: https://x.com/zoltanspox) - Foto: RTRS
Milorad Dodik i Viktor Orban (Foto: https://x.com/zoltanspox)Foto: RTRS

- Odnosi odnosi Srpske i Mađarske su na najvećem mogućem nivou, te se nastavlja sa realizacijom započetih projekata, prvenstveno u oblasti energetike, kao i sa programom podrške poljoprivredi - istakao je Dodik nakon sastanka sa Orbanom.

Istakao je da očekuje dodatne projekte u partnerstvu sa Mađarskom.

- Do kraja mjeseca očekujemo posjetu ministra energetike Mađarske Banjaluci kako bismo nastavili realizaciju svih pitanja u vezi sa tim sektorom, ali i počeli traganje za nekim novim investicijama - rekao je Dodik.

Dodik je u Budimpešti rekao da ga je mađarski premijer upoznao o svojoj velikoj turneji po zemljama svijeta, te globalnim, kao i kretanjima u EU.

- Mađarska je zainteresovana za razgovore sa svim zemljama zapadnog Balkana - rekao je Dodik.

On je dodao da je ovo bio informativni sastanak sa velikim državnikom i prijateljem o ranije dogovorenim poslovima, kao i projektima koji su planirani da se rade u budućnosti.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

Razgovarali su o evropskim integracijama zapadnog Balkana i kako Mađarska može da unaprijedi taj proces, prenose mađarski mediji.

Sastanak sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom bio je svrsishodan, istakao je premijer Mađarske Viktor Orban.

On je u objavi na Iksu napisao da je stabilnost Balkana ključna za EU.

- Stabilnost zapadnog Balkana ključna je za EU. Umjesto lekcija i sankcija, mi vjerujemo u dijalog i saradnju. Moj današnji sastanak sa predsjednikom Miloradom Dodikom bio je svrsishodan - naveo je Orban.