latinica  ћирилица
12/09/2024 |  21:05 | Autor: RTRS

Pomoć za borca VRS u Tutnjevcu

Dom za stara lica "Milošević" u selu Tutnjavac posjetio je direktor firme "Termo nova" kćerke firme RiTE Ugljevik Dragan Gajić i organizacioni sekretar SNSD-a Igor Dodik i razgovarali sa korisnicima usluga i vlasnikom Doma. Hitna pomoć je obećana za borca VRS Cvijetina Simića kome je potrebna fizikalna terapija.
Pomoć borcu VRS - Foto: RTRS
Pomoć borcu VRSFoto: RTRS

- Јuče sam dobio poziv ove ustanove kako bismo pomogli borcu VRS koji je nažalost imao moždani udar. Јa ga inače dobro poznajem i inače sam za te kategorije posebno vezan za taj period rata. Odmah sam preduzeo određene aktivnosti da se posjeti ova ustanova i da vidimo na koji način da pomognemo Cvijetinu. On treba da se uputi u ustanovu "Zotović" na fiskalne terapije i to ćemo omogućiti u saradnji sa našim organizacionim sekretarom SNSD Igorom Dodikom. Hvala gospodinu Igoru što je odmah došao ovdje nakon našeg razgovor - rekao je Dragan Gajić direktor firme "Termo nova" kćerke firme RiTE Ugljevik.

Kaže da ima nagovještaja da bi Cvijetin mogao i da prohoda.

- Cican ne smije biti zaboravljen. Ujedno smo razgovarali kakve su potrebe ovog staračkog doma u narednom periodu da bi imao još bolje uslove i veće kapacitete - rekao je Gajić.

Kapacitet ovog doma je 43 kornika, a Cvijetin Cican Simić je ovdje već tri godine.

- Cican je prije tri godine imao moždani udari poslije liječenja je prebačen u naš Dom i mi se brinemo tri godine o njegovom zdravlju. On je čovjek koji nema nikog, ima jednog blčižeg srodnika koji povremeno vodi računa o njemu. Na nama je da pokušamo da ga pošaljemo u banju i da mu se poboljša zdravstveno stanje. Njemu su neophodne fizikalne terapije, jednom je već bio u Zotoviću ali kraće vrijeme i djelčimično mu je to pomoglo. Smatram ako bi se to ponovilo dva, tri puta po dvadeset dana, ja sam ubijeđen da bi on prohodao. Da li će mu se glas vratiti ne znam. Ovi ljudi koji su nas posjetili su voljni da mu pomognu i hvala im na tome - rekao je Lazar Milošević vlasnik i direktor Doma za starija lica "Milošević".