latinica  ћирилица
13/09/2024 |  11:00 ⇒ 11:01 | Autor: RTRS

Lazić: Kao direktor bolnice sam nastavio da obavljam operacije, to ću raditi i kao gradonačelnik

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine, prim. Dr Mikajlo Lazić, komentarisao je danas jednu od, kako je rekao, čestih opaski koje sluša posljednjih mjeseci, a odnosi se na ljekare u politici.
Mikajlo Lazić - Foto: Ustupljena fotografija
Mikajlo LazićFoto: Ustupljena fotografija

- Јedna od čestih opaski koje slušam posljednjih mjeseci je "gubimo doktora", "kako doktor i gradonačelnik". S obzirom da sam uvijek bio otvoren i jasan, želim da razjasnim i ovo pitanje. U ordinaciji ostajem, tu nema dileme, samo će lična organizacija biti drugačija. To sam pokazao upravo u ovom periodu od kada sam postao direktor najveće zdravstve ustanove u ovom dijelu zemlje. Iako je moj posao od tog perioda isključivo menadžerski, nastavio sam da obavljam operacije i intervencije u našoj bolnici - naveo je Lazić.

On je dodao i da, u njegovom slučaju, dva odgovorna posla neće značiti dva lična primanja, jer će posao u bolnici u slučaju izbora za gradonačelnika obavljati bez naknade.

- Ono što je podjednako važno, u bolnici radim već 25 godina i, nevezano za kandidaturu, prirodno je da sam razmišljao o svom nasljedniku u bolnici. To je dugotrajan proces, ali smo zacrtano ostvarili. Ne znam da li ste znali, ali bolnica "Sveti vračevi" je jedina u Srpskoj, pored Banjaluke, koja ima dječije hirurge. Kažem u množini, jer u našoj bolnici radi i mlada dr Branka Dakić, koja je ojačala naš tim i donijela novu energiju. Semberci i svi oni koji se liječe u našoj bolnici nemaju razlog za brigu, jer se u domaćinskoj kući kakva je bolnica "Sveti vračevi" razmišlja na vrijeme - rekao je Lazić.

Prema njegovim riječima, uspješni primjeri ljekara u politici, i kod nas i u okruženju, pokazali su da "jedno ne isključuje drugo".

- Grujičić, Radojičić, Nestorović, Đukić - Dejanović... to su samo neki od kolega ljekara koji su pokazali upravo to, da se može postići oboje - dodaje on.