latinica  ћирилица
13/09/2024 |  12:02 ⇒ 16:35 | Autor: RTRS

Vukanović: Stanivuković nas je izdao i nadam se da će ga Banjaluka kazniti

Lider Liste za pravdu i red i narodni poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, Nebojša Vukanović, oštro je kritikovao gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića u intervjuu za portal Dešavanja u Bijeljini.
Nebojša Vukanović - Foto: RTRS
Nebojša VukanovićFoto: RTRS

Vukanović, koji je u prošlosti pružao podršku Stanivukoviću, sada izražava razočaranje njegovim radom i ponašanjem.

- Šta mislite da sam tražio jednu šolju kafe od Draška Stanivukovića, da bi on ćutao ovako? - rekao je Vukanović, implicirajući da Stanivuković nije pokazao ni minimum zahvalnosti i dosljednosti.

Vukanović je istakao da je imao velika očekivanja od Stanivukovića kada ga je podržao, ali sada smatra da je ta podrška bila greška.

- Јa sam ga podržao misleći da će on donijeti nešto novo u Banjaluku. Međutim, on nas je izdao, izneverio i nadam se da će ga kazniti Banjalučani - izjavio je Vukanović, dodajući da očekuje da će građani Banjaluke prepoznati Stanivukovićeve propuste i sankcionisati ga na predstojećim izborima.

Vukanović je upozorio da bi Stanivukovićevo eventualno zadržavanje na čelu Banjaluke predstavljalo opasnost za opoziciju i Republiku Srpsku.

- Najveća opasnost po opoziciju i Republiku Srpsku bi bila kada bi Draško Stanivuković uprkos svim aferama, uz pomoć Dodika i vlasti, ostao gradonačelnik - naglasio je on.

Takođe je ukazao na potencijalne posljedice koje bi to imalo za opoziciju u budućim izborima.

- Najgore posljedice bi bile po opoziciju jer on bi onda bio kandidat i ko zna kako bi se raspetljali opšti izbori - zaključio je Vukanović.

On je takođe naglasio da u Banjaluci kao kandidata podržava Јelenu Trivić, kandidatkinju Narodnog fronta, i vjeruje da je ona najbolji izbor za gradonačelnika.