latinica  ћирилица
13/09/2024 |  16:44 | Autor: SRNA

Ćosić: Očekujem da nas građani ocijene na osnovu rezultata

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je Srni da od svojih sugrađana očekuje da objektivno ocjenjuju sve koji učestvuju u političkom životu i da na osnovu toga donesu odluku i glasaju na predstojećim lokalnim izborima.
Ljubiša Ćosić - Foto: RTRS
Ljubiša ĆosićFoto: RTRS

- Ukoliko sam kao gradonačelnik posljednje više od tri i po godine zaslužio njihovo povjerenje, biće mi drago da nastavim da vodim ovaj grad. Gradska uprava jednim dijelom ima obavezu za razvoj grada, ali i sve opštinske uprave u sastavu grada, kao i svi akteri i ostale institucije, nose njegov razvoj i napredak - rekao je Ćosić.

On je dodao da će, ukoliko dobije povjerenje birača na lokalnim izborima, osim realizacije započetih, biti i novih projekata.

- Mogu obećati još jači i aktivniji angažman u svim opštinskim upravama, ali i da ću sa Vladom Republike Srpske završiti ono što sam postavio kao strateški cilj, a odnosi se na redefinisanje prihoda u budžetu grada, jer ovako kako su sada pozicionirani ne omogućavaju dovoljno razvojnu komponentu - rekao je Ćosić.

On je dodao da će tražiti da posao koji je započet kroz inicijativu za izmjene i dopune Zakona o budžetskom sistemu Republike Srpske bude završen.

- Ne zbog mene kao gradonačelnika, već zbog građana koji žive u opštinama u sastavu ovog grada - naveo je Ćosić.

On je izrazio nadu da će nastavak izborne kampanje proteći mirno.

- Za sada prolazi mirno i nadam se da će nas naši sugrađani cijeniti samo na osnovu onog rezultata, doprinosa i podrške koju smo im dali vršeći naše funkcije - poručio je Ćosić.