latinica  ћирилица
13/09/2024 |  19:17 ⇒ 20:37 | Autor: SRNA

Đokić: Razvoj opštine Šamac kroz jačanje privrednih kapaciteta

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić poručio je danas u Šamcu da ova stranka ulaže i dodatne napore za razvoj ove opštine, koji prije svega vidi u jačanju njenih privrednih kapaciteta.
Petar Đokić - Foto: SRNA
Petar ĐokićFoto: SRNA

- Razvoj privrede u svakoj opštini i gradu Republike Srpske najvažniji je prioritet koji treba da imamo na svim nivoima vlasti u narednim godina. Srpska tako stvara preduslove za održivost i zaštitu svojih interesa od onih snaga koji žele da, iscrpljujući je kroz politički proces, zadaju i udarce ekonomiji - rekao je Đokić za Srnu.

On ističe da Šamac sa dobrom saobraćajnom infrastrukturom i odličnim geografskim položajem treba da bude jedna od opština koja će biti u prilici da privuče nove investicije u privredi.

- Ukoliko pronađemo načine i više pažnje posvetimo ekonomskim aktivnostima, a možemo mnogo više sami nego da nam to čini neko drugi sa strane, na najbolji način ćemo tako zaštiti interes Srpske - rekao je Đokić.

Na tribini Opštinskog odbora SP u Šamcu Đokić je rekao da podržava kandidata za načelnika opštine Đorđa Milićevića /SDS/ i sve aktivnosti koje su usmjerene ka razvoju ove posavske opštine.

Nosilac liste SP Šamac Aleksandar Stanković rekao je Srni da izlaze na izbore sa 17 kandidata, te da je na listi spoj mladosti i iskustva.

Kandidat za načelnika opštine Šamac iz SDS Đorđe Milićević zahvalio je SP za podršku, te istakao da je to koalicija koja sarađuje osam godina i zajedno su stvorili finansijski stabilnu opštinu, sa mnogo infrastrukturnog ulaganja.