latinica  ћирилица
13/09/2024 |  20:24 ⇒ 20:42 | Autor: RTRS

Petrović najavio ulaganja u infrastrukturu

Kandidat SDS - Volja naroda za gradonačelnika Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je u Mjesnoj zajednici Pučile da je ova stranka istinski uz narod.
Ljubiša Petrović - Foto: RTRS
Ljubiša PetrovićFoto: RTRS

Mještane je upoznao sa planovima ulaganja u infrastrukturu, obrazovanje i subvencijama koje postoje, ali i sa novim mjerama koje će uvoditi ukoliko bude izabran.

- Subvencija po kilogramu za proizvedenu pšenicu za ovogodišnji rod ponovo će biti 10 pfeniga po kilogramu i niz drugih mjera koje se tiču energetske efikasnosti, a to je subvencija odnosno nabavka toplotnih pumpi za individualna porodična domaćinstva, a sve u cilju kako bi imali bolju energetski efikasnost i kako bi peći na čvrsto gorivo, na drva i ugalj bile zaijenjene toplotnim pumpama. Tu je grad spremio subvenciju od 6.000 po domaćinstvu, a za kupovinu seoskog domaćinstva do 20.000 KM - izjavio je Petrović.

Za početak izgradnje prve nekretnine, odnosno kuće za mlade bračne parove, predviđena je subvencija od 10.000 KM kao i niz drugih mjera, nabavka besplatnih udžbenika, subvencija za đački prevoz, stipendije i neradna nedelja, rekao je Petrović.