latinica  ћирилица
13/09/2024 |  21:28 ⇒ 21:50 | Autor: SRNA

Dodik: Grad podijeliti u najmanje pet opština

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da Banjaluku treba podijeliti u najmanje pet opština, te da bi gradska zajednica, koju bi u organizacionom smislu činili Čelinac i eventualno Laktaši, bila moćna da upravlja mega projektima koji su potrebni najvećem gradu Srpske.
SNSD Starčevica - Foto: Ustupljena fotografija
SNSD StarčevicaFoto: Ustupljena fotografija

- Ovo bi bilo identično kao grad Beograd koji funkcioniše sa više opština i pokazuje da može uspješno da riješi sve komunalne i druge probleme građana - rekao je Dodik novinarima u banjalučkom naselju Starčevica gdje je prisustvovao tribini SNSD-a.

On je naglasio da će kao predsjednik Republike Srpske zajedno sa Nikolom Šobotom izgraditi pet vrtića u naredne dvije godine sa po 500 djece.

- Izdvojiću sredstva za to iz Kabineta predsjednika Srpske kao dar gradu da bi sva djeca bila obuhvaćena predškolskim ustanovama - istakao je Dodik.

Dodik je rekao da će raditi na novoj gasifikaciji Banjaluke, a učiniće da grad dobije nove sportske objekte da bi i Fudbalski klub "Borac" razmišljao da ide dalje u Evropu.

- Moramo da napravimo novu funkcionalnu sportsku dvoranu sa 10.000 mjesta i koncertnu dvoranu za koju već nekoliko godina stoje sredstva, te izgraditi školu na Starčevici - kaže Dodik.

Dodik je istakao da Banjaluka nije rijaliti već grad sa realnim potrebama, gdje treba očuvati zelenilo, napraviti nove putne komunikacije.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da očekuje veliku spektakularnu pobjedu SNSD-a u Banjaluci i kandidata ove stranke za gradonačelnika Nikole Šobota.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Prema njenim riječima, lista SNSD-a u Banjaluci daje najbolju političku ponudu, jer su to prekaljeni, dokazani ljudi u svim branšama u kojima djeluju i funkcionišu.

- Sigurno da jednu takvu ponudu ne može dati nijedna druga politička partija. Sigurna sam da će iz tog razloga lista SNSD-a dobiti najveći broj odborničkih mjesta i da će opravdati povjerenje građana kao što je to i do sada radila - istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da je uz listu SNSD-a i najbolji kandidat za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot, ističući da je došlo vrijeme za bavljenje ozbiljnim stvarima i za izlazak iz "uljepšavanja i laganja".

- Došlo je vrijeme da se bavimo projektima. Šobot je čovjek koji može pogledati u oči svakom građaninu Banjaluke i da građanin zna da ga on neće slagati i da će izvršiti ono što je obećao - zaključila je Cvijanovićeva.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot rekao je da je Banjaluka uvijek bila grad ponosnih, a ne grad prevarenih ljudi.

- Ovdje smo da pričamo o školi i vrtiću na Starčevici i svemu onome što nedostaje, rekonstrukciji Ulice Koste Јarića - napomenuo je Šobot.

Kandidat SNSD-a za odbornika Nenad Talić rekao je da SNSD ima najbolju listu predvođenu Vladom Ćajićem i najboljeg kandidata za gadonačelnika, te da je uvjeren u pobjedu kao i u to da će Starčevica imati svog odbornika