latinica  ћирилица
15/09/2024 |  15:26 ⇒ 16:41 | Autor: RTRS

Ujedinjena opozicija PDP-SDS Volja naroda: Više pažnje posvetiti sportu u Novom Gradu

Kao dugogodišnji sportista i sportski radnik u svom radu posebnu pažnju posvetiću sport, ako dobijem povjerenje građana za načelnika opštine, istakao je Dušan Gašić, kandidat koalicije Ujedinjena opozicija PDP-SDS Volja naroda za načelnika opštine Novi Grad.
Hasan Rasavac sa Dušanom Gašićem - Foto: RTRS
Hasan Rasavac sa Dušanom GašićemFoto: RTRS

- Riješićemo grijanje i prokišnjavanje sportske dvorane. Takođe ćemo urediti dječja igrališta u godini velikog jubileja - 50 godina postojanja Karte kluba, uredićemo salu za borilačke sportove u kojoj će se trenirati i ostali borilački sportovi. Za sport ćemo izdvajati više nego do sada, s tim da će se ta sredstva pravdati, a vrhunski rezulatati će posebno biti vrednovani - poručio je Gašić.

Više pažnje moramo posvetiti sportskim terenima ispred škola, jer tamo djeci treba razvijati sportske navike, kaže Filip Egeljić, kandidat za odbornika u Skupštini opštine Novi Grad u ime koalicije Ujedinjena opozicija PDP-SDS Volja naroda.

- Škola je temelj fizičke kulture u osnovnim i srednjim školama, temelj koji gradi kasnije sportistu. Što se tiče sporta, mi imamo višeslojni problem od terena do recimo naravnomjernog i nepravednog rasporeda sredstava koje opštinski budžet predviđa za sportske kolektive. Planiramo da povećamo sredstva koja se izdvajaju za sport - istakao je Egeljić.

Predstavnici koalicije Ujedinjena opozicija PDP-SDS Volja naroda naglašavaju da će pokrenuti inicijativu o uvođenju časova fizičke kulture u starijim grupama u dječijim vrtićima.