latinica  ћирилица
15/09/2024 |  19:46 ⇒ 20:36 | Autor: RTRS

U Brčkom održana projekcija filma "Svjedok" autora Denisa Bojića (VIDEO)

U okviru obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Brčkom je održana projekcija filma "Svjedok" režisera Denisa Bojića, u produkciji Radiotelevizije Republike Srpske.
Film "Svjedok" - Foto: RTRS
Film "Svjedok"Foto: RTRS

Istorijsko-dokumentarni film "Svjedok" govori o stradanju srpskog naroda tokom ratnih dešavanja devedestih godina prošlog vijeka na prostoru bivše Јugoslavije i radu patologa, doktora Zorana Stankovića.

- Uzevši u obzir da je danas Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave odlučili smo da ga obilježimo na jedan prikladan, prigodan način upravo filmom "Svjedok" koji na jedan taj, nažalost tragičan, ali čini nam se izuzetno važan način simboliše upravo to - srpsko jedninstvo - kaže Miloš Subotić iz Konzervativnog kluba Brčko.

Bojić ističe da je Brčko između ostalo bilo jedno od mjesta ratnih dešavanja gdje je doktor Stanković vršio obdukcije i ovdje su se, prema samim činjenicama i arhivskom materijalu, kaže Bojić, desili neki od najbrutalnijih zločina u toku ratnih dešavanja nad pripadnicima srpskog naroda.