latinica  ћирилица
15/09/2024 |  19:58 ⇒ 16/09/2024 | 20:08 | Autor: RTRS

Šobot: Banjalukom se mora upravljati iskreno i voljom građana, a ne lažima i samovoljom (FOTO)

Banjalukom se mora upravljati iskreno i voljom građana, a ne lažima i protivno njoj. Gradonačelnik treba da služi građanima, a ne da im komanduje, poručio je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot u Piskavici, gdje je razgovarao sa mještanima o ključnim problemima koji ih pogađaju.
Nikola Šobot - Foto: Ustupljena fotografija
Nikola ŠobotFoto: Ustupljena fotografija

Šobot je naglasio da je sramota da u 21. vijeku Piskavica još uvijek nema stabilno vodosnabdijevanje i da je neprihvatljivo da pitanje vodovoda još uvijek bude tema svakih izbora.

- Krak vodovoda za Slijepčeviće čeka se već pet godina, a izgradnja vodovoda u Piskavici još uvijek nije završena. Izgradnja kraka vodovoda za zaseok Grahovce može biti riješena jednostavnim spajanjem sa Kneževićima, i to je rješenje koje ćemo ostvariti - rekao je Šobot.

Ustupljena fotografija

On je istakao da su ovo su posljednji izbori na kojima se o ovome govori.

- U 21. vijeku, najveći grad Republike Srpske mora obezbijediti da svaki građanin ima pristup osnovnim resursima kao što je voda - istakao je Šobot.

Ustupljena fotografija

Pored pitanja vodosnabdijevanja, Šobot je naglasio da je neophodno ulaganje u komunalnu infrastrukturu, posebno u rasvjetu i izgradnju trotoara do škole, kako bi djeca mogla sigurno dolaziti i odlaziti iz škole. Takođe, naglasio je važnost postavljanja video nadzora u školi, kako bi se povećala sigurnost učenika.

Ustupljena fotografija

- Grad mora ulagati u sigurnost svoje djece, i to ne smije biti pitanje koje se odlaže. Piskavica zaslužuje više ulaganja i pažnje, jer građani ovog naselja žele bolji i sigurniji život za svoje porodice - naglasio je Šobot.