latinica  ћирилица
15/09/2024 |  20:48 ⇒ 21:14 | Autor: RTRS

Radan: U Trebinju postoje povlaštena i sela koja nemaju vodu u 21. vijeku

Na području Grada Trebinja postoje sela i prigradska naselja koja su u povlaštenom položaju, ali postoje i ona koja su zanemarena i u kojima još nema osnovnih uslova za normalan život i treba prestati sa takvom praksom, rekao je na tribini u Petrovom polju Lazar Radan, kandidat Liste Nebojše Vukanovića - za pravdu i red za gradonačelnika Trebinja.
Lista za pravdu i red, Trebinje - Foto: RTRS
Lista za pravdu i red, TrebinjeFoto: RTRS

- Јa sam rođen ovdje u ovoj mjesnoj zajednici i zato mi je to posebno važno. Ovdje postoje brojni problemi, tu je velika gradska deponija, neka sela nemaju vodu, neka nemaju asfalt, ovdje povratnici Bošnjaci plaćaju domaćem stanovništvu da uređuje puteve - rekao je Radan

Kaže da namjerava da postavi prioritete kada je riječ o ravnomjernom razvoju svih naselja.

- U našem gradu postoje "jednaka" i "jednakija" mjesta, na primjer Zagora, selo našeg generalnog direktora ima, vodu, rasvjetu, bazen, a ovdje ima sela koja nemaju ni vodu. Treba prestati sa takvom praksom i postaviti prioritete - rekao je Radan.

Nedopustivo je takvo stanje u Petrovom polju, pogotovo kada se zna da je ova mjesna zajednica svega oko pet kilometara udaljena od grada, i nastojaćemo da se i mještanima ovdje omogući život dostojan 21. vijeka, a ne da neka naselja još nemaju pitku vodu, istakao je Radan.