latinica  ћирилица
18/09/2024 |  08:39 ⇒ 08:41 | Autor: RTRS

Šobot: Hoću da donesem bolju budućnost za Borik i Banjaluku

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke doktor Nikola Šobot sinoć je održao tribinu u Boriku 1, gdje je sa mještanima razgovarao o prioritetima koji su ključni za unapređenje kvaliteta života u ovom naselju. Šobot je naglasio da Borik 1 zaslužuje ulaganja u ključnu infrastrukturu i javne prostore kako bi se poboljšali uslovi za život svih stanovnika.
SNSD tribina, Borik - Foto: Ustupljena fotografija
SNSD tribina, BorikFoto: Ustupljena fotografija

- Izgradićemo javnu garažu kako bi se riješio problem parkiranja u Boriku 1. Završićemo izgradnju kružne raskrsnice kod Univerzitetskog kampusa, ali u skladu sa regulacionim planom koji predviđa podzemni prolaz, a ne pasarelu kako je najavljeno - rekao je Šobot u razgovoru sa mještanima ovog dijela Banjaluke.

SNSD tribina, Borik (Foto: Ustupljena fotografija)

Šobot je istakao važnost uređenja i rekonstrukcije dijelova ulice Milana Karanovića, posebno oko pumpe i kod prodavnice "Moj market", kao i izgradnju igrališta u istoj ulici.

- Djeca zaslužuju sigurno i moderno mjesto za igru, a to je naš prioritet - naglasio je Šobot.

SNSD tribina, Borik (Foto: Ustupljena fotografija)

Šobot je ukazao na potrebu za sanacijom dječijih igrališta u Kordunaškoj ulici i obezbjeđivanjem privremenih parkinga u ulici Save Kovačevića, kako bi se rasteretio parking za stanare.

- Sanacija trotoara i dotrajalih fasada, kao i zanavljanje rasvjete, klupa i kanti za smeće, su obavezni koraci ka unapređenju komunalne infrastrukture - dodao je Šobot.

Na kraju, Šobot je emotivno poručio da "u politiku donosi sve ono što je stvarao godinama".

- Želim da svojim sugrađanima ostavim grad kakav ja pamtim, grad koji će biti funkcionalniji i bolji za sve nas - rekao je Šobot.

Šobot je zaključio da će, kao budući gradonačelnik, raditi na rješavanju svih ovih pitanja u interesu građana, jer "Pobijediće Borik, pobijediće Banjaluka!"