latinica  ћирилица
18/09/2024 |  13:46 ⇒ 14:24 | Autor: RTRS

Gligorić: Imamo rješenje za dječije vrtiće u Banjaluci

Socijalistička partija Srpske identifikovala je gradsko građevinsko zemljište u banjalučkoj ulici Grčka površine 350 metara kvadratnih za izgradnju dječijeg vrtića i izradila projekat za ovu predškolsku ustanovu, rekao je predsjednik Gradskog odbora ove stranke Saša Gligorić.
SPS - Foto: RTRS
SPSFoto: RTRS

- Struktura za ovu predškolsku ustanovu je suteren, prizemlje i sprat, površine 440 metara kvadratnih, kapaciteta 60 do 70 djece, a u kojem bi bilo zaposleno 10 radnika - rekao je Gligorić u Banjaluci.

On je istakao da je SPS na teritoriji grada Banjaluka identifikovao još četiri lokacije gradskog građevinskog zemljišta gdje će u naredne četiri godine planski izgraditi četiri vrtića ukupnog kapaciteta 2.500 mjesta za djecu.

Gligorić kaže da je poznato da Banjaluka nema dovoljno mjesta u vrtićima za sve mališane, da su liste čekanja preduge, da Gradske vlasti ne daju sistematska rješenja za ovaj problem, nego kratkoročnim mjerama putem subvencija pokušavaju prevazići ovaj problem.

- Јedan od programskih ciljeva SPS-a u Banjaluci je projekat izgradnje dječijih vrtića i rješenje problema nedostatka smještaja u predškolskim ustanovama - poručio je Gligorić.