latinica  ћирилица
18/09/2024 |  15:25 ⇒ 15:25 | Autor: RTRS

Kovačević: Derventi vratiti porodilište

Derventa zaslužuje politike i ljude koji će građanima vratiti vjeru u institucije i vjeru da je vlast tu zbog njih, rekao je Vlado Kovačević, član Glavnog odbora SDS i kandidat za gradonačelnika Dervente.
Vladimir Kovačević,  kandidat za načelnika Derventa ispred SDS - Foto: RTRS
Vladimir Kovačević, kandidat za načelnika Derventa ispred SDSFoto: RTRS

Kovačević je poručio da će ukoliko pobijedi obezbijediti besplatne udžbenike za osnovce i u skladu sa zakonom omogućiti da bude neradna nedjelja.

Istakao je da stanovnici Dervente zaslužuju adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

- Trenutno u Domu zdravlja nemamo pedijatra koje je u stalnom radnom odnosu, nemamo logopeda, kao ni defektologa. Naši sugrađani odlaze u druge lokalne zajednice tražeći te usluge i izdvajaju velika novčana sredstava za to. Mi ćemo inicirati da se u Derventi uspostavi specijalistički medicinski centar u kojem bi pedijatrija radila u dvije smjene i gdje bi imali stalno zaposlenog logopeda defektologa. Derventi treba vratiti porodilište i to su ključne stvari za opstanak našeg grada - napomenuo je Kovačević.

Kovačević je podsjetio da je Derventa, koja je inače poznata kao privredni grad, ostala bez priključka na auto put „ 9. januar“.

- Insistiraćemo na tome da obezbijedimo priključak na autoput i da se urade magistralni putevi kako bi se podstakao dalji razvoj privrede u Derventi - kategoričan je Kovačević.

On je napomenuo da se rijeci Ukrini, koja je biser Dervente, mora posvetiti pažnja.

- Moramo očistiti, urediti i zaštititi rijeku jer kada pričamo o Dervetni i kada je spominjemo uvijek kažemo da je Derventa grad na Ukrini - rekao je Kovačević i poručio da vjeruje u Derventu i vjerujem u Dervenćane.