latinica  ћирилица
27/09/2024 |  12:34 | Autor: RTRS

Miličević: SDS je pobijedio Centralnu izbornu komisiju

Dokazali smo da je nezakonito i neustavno pokušana eliminacija Srpske demokratske stranke iz izbornog procesa. SDS je pobijedio. Konačno smo dobili rješenje Suda BiH da se uvažava žalba SDS-a na rješenje Centralne izborne komisije iz maja mjeseca kojim je SDS-u odbijeno učešće na izborima. CIK-u je naloženo da donese novo rješenje kojim će SDS-u biti omogućeno učešće na izborima, rekao je predsjednik SDS-a Milan Miličević.
Milan Miličević - Foto: Ustupljena fotografija
Milan MiličevićFoto: Ustupljena fotografija

- Borba je bila teška, ali smo dokazali da je prema SDS-u ispisana stranica beščašća i da je potpuno nezakonito, politički dirigovano, pokušano da nam se zabrani da učestvujemo u političkom životu. Šteta koja je nanesena SDS-u je ogromna jer smo dovedeni u neravnopravan položaj da nam se faktički u zadnjoj sedmici kampanje kaže da možemo učestvovati na izborima. Neko za to treba da odgovara - poručio je Miličević.

Uvijek kada je bilo teško, dodao je on, SDS je bio najjači, prije svega zahvaljujući iskrenoj emotivnoj vezanosti svog članstva i simpatizera za stranku.

- Nije SDS bilo koja stranka. SDS je dio identiteta i volje srpskog naroda. Kada je najteže, mi smo najjači, jer znamo šta branimo. Sada smo odbranili ne samo SDS, nego i pravo na slobodu i demokratiju. Odbranili smo pravo svih da niko ne može biti nezakonito eliminisan iz političkog života. Pokazali smo da pravda može pobijediti i silu, ma koliko velika i jaka ona bila. Hvala svima koji su svih ovih mjeseci strepili za budućnost SDS-a. Sačuvali smo SDS, a zajedno ćemo sačuvati i slobodu i jaku Republiku Srpsku - istakao je Miličević.