latinica  ћирилица
27/09/2024 |  14:46 ⇒ 15:06 | Autor: RTRS

Savić Banjac: Šobot najavljuje mjere i projekte koji su već realizovani ili započeti

Kandidat PDP-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Mirna Savić Banjac rekla je da kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot najavljuje mjere i projekte koje je sadašnja gradska vlast davno realizovala ili započela.
Mirna Savić Banjac - Foto: RTRS
Mirna Savić BanjacFoto: RTRS

- Možda nije loše ni da se oni koji to ne znaju informišu da je većina stvari o kojima priča ne samo zaživjela za vrijeme /gradonačelnika Draška/ Stanivukovića, već je bila i njegova ideja - rekla je Savić Banjac.

Ona je istakla da je "nakon 20 godina vladavine SNSD-a zaista bilo neophodno da Banjaluka dobije novu dimenziju, a njeni građani konačno bolji i kvalitetniji život".

- Najnoviji projekat koji najavljuje je škola na Paprikovcu. Zna li da je Grad odavno ušao u proces rješavanja imovinsko-pravnih odnosa upravo za ovu školu i da je ona odavno planirana? - pita Savić Banjac.

Ona navodi i da je Banjaluka prvi grad koji je uveo subvencije za privatne vrtiće, pa je i po tom motor i pokretač mnogih pozitivnih promjena u Republici Srpskoj.

- Od nula maraka subvencija za vrtiće došli smo do 150 KM za jedno dijete, a čak 350 za dvoje djece, sa jasno predstavljenim planom poptunog izjednačavanja cijena. Takođe, za vrijeme mandata Draška Stanivukovića otvorena su dva nova vrtića, u Vrbanji i Kuljanima, a uskoro počinju sa radom i novi vrtići u Boriku, Novoseliji, ali i samom Paprikovcu koji doktor takođe spominje - navodi Savić Banjac.