latinica  ћирилица
27/09/2024 |  20:36 | Autor: RTRS

Ujedinjena Srpska podržava osnivanje opštine Omarska

Ujedinjena Srpska podržava želju građana Omarske da imaju svoju opštinu i nadamo se da ćemo to vrlo brzo završiti u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Neopravdano se dugo čeka, poručio je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, na predizbornoj tribini u prijedorskoj mjesnoj zajednici Omarska.
Ujedinjena Srpska, tribina - Omarska - Foto: Ustupljena fotografija
Ujedinjena Srpska, tribina - OmarskaFoto: Ustupljena fotografija

S druge strane, dodaje Stevandić, važni su infrastrukturni objekti u samoj Omarskoj.

- Ono što je njima jako važno to je buduća brza cesta, ali i koncepcija Omarske kao opštine. Dakle, saobraćaj, elektromreža, vodovod. Mislimo da ćemo to brzo završiti. Prije nego što bude formalno proglašena opština, Omarska treba da završi sve ove druge stvari vezane za zdravstvenu zaštitu, za putnu infrastrukturu, vodosnabdijevanje i sve ostalo – izjavio je Stevandić.

Radovan Romanić, kandidat za odbornika u Skupšini Grada Prijedora, podsjetio je da je po prvi put u Omarskoj osnovan Mjesni odbor Ujedinjene Srpske i da već ima dobre rezultate.

- Kao što vidite, odziv građana je dobar. Radimo, imamo dobru saradnju sa sadašnjim i budućim gradonačelnikom Slobodanom Јavorom (SNSD). Kao kandidat, zalagaću se da se nastavi incijativa za osnivanje opštine Omarska, da se ubrza izgradnja auto-puta Prijedor-Banjaluka, da se izgradi petlja u Omarskoj, da se pokuša osnovati industrijska zona u budućoj opštini Omarska – poručio je Romanić.

Nenad Mejakić, predsjednik Gradskog odbora US Prijedor, naglasio je da je zadovoljan kako stranka stoji u Omarskoj.

- Pogledajte ovaj ambijent, on sve govori. Očekujem da se na izborima US još bolje pozicionira u Prijedoru, da imamo tri odbornika i da ostanemo druga partija u koaliciji, odmah iza SNSD – rekao je Mejakić.