latinica  ћирилица
27/09/2024 |  20:40 | Autor: SRNA

Milić: U fokusu podrška privredi i briga o porodici

Koalicija SNSD-SPS jedina je politička organizacija koja je sačinila programsku platformu za ove izbore, kojoj je u fokusu podrška privredi i broga o porodici, izjavio je Srni nosilac izborne liste SNSD–SPS u Brčkom Siniša Milić.
Siniša Milić - Foto: SRNA
Siniša MilićFoto: SRNA

Milić je naveo da je nizom konkretnih mjera predviđeno poresko rasterećenje, ali i stimulisanje privrede u smislu novih investicija i zapošljavanja.

Zalažu se, kaže, za stalni program samozapošljavanja u privredi i poljoprivredi tokom cijele godine, ali i za povećanje procenta za subvencionisanja kamata na kredite za kupovinu prve nekretninu, kao i za vraćanje cijelog iznosa PDV a za istu namjenu.

Milić je dodao da će u budućem sazivu biti otvoreni za poslovne inicijative na osnovu Zakona o javno privatnom partnerstvu.

Govoreći o brizi o porodici, Milić je naglasio da će se zalagati za pristup svakog djeteta vrtiću kroz subvencionisanje razlike u cijeni javnog i privatnog vrtića, kao i pravo na isplatu dječijeg dodatka svakom djetetu, u zavisnosti od visine primanja roditelja.

- Zalažemo se za saradnju i stabilnost da bi smo sve ono što je sadržano u našoj programskoj platFormi mogli i da realizujemo, čak ćemo odlučno braniti prava i pozicije državljana Republike Srpske u Brčkom, ukoliko budu na bilo koji način dovedena u pitanje - rekao je Milić.

Ovu koaliciju u Brčkom podržavaju i Republička stranka Srpske i Srpska radikalna stranka.

Milić je izrazio uvjerenje da će ova platforma koju su podržali i u njenoj izradi učestvovali stručnjaci iz različitih oblasti bez obzira na stranačku pripadnost, postati program rada buduće vlade.

On je pozvao sve političke subjekte na saradnju radi ekonomskog razvoja Brčkog i sprečavanja odlaska mladih.