latinica  ћирилица
28/09/2024 |  14:38 ⇒ 16:16 | Autor: RTRS

Susret veterana Garde "Panteri" sa Lazićem i Savićem

U semberskom selu Čengić održan je susret veterana Garde "Panteri" sa kandidatom SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine Mikajlom Lazićem i nosiocem odborničke liste Bojanom Savićem, sinom semberskog heroja Ljubiše Savića Mauzera.
Susret veterana garde "Panteri" sa Lazićem i Savićem - Foto: SRNA
Susret veterana garde "Panteri" sa Lazićem i SavićemFoto: SRNA

Savić je saborcima svog oca rekao da je ponosan na sve što su na čelu sa Mauzerom uradili za Republiku Srpsku i Semberiju i evocirajući uspomene istakao da je kroz odrastanje gledao kako njegov otac brine za ljude.

- Dok je bio živ uvijek je brinuo za svoj narod. To mi služi kao moralni kompas kroz život i sve što radim provlačim kroz filter "kako bi Ljubiša gledao na to". Brat i ja smo, u tom smislu, od oca naslijedili svetu dužnost - rekao je Savić.

A sveta je dužnost, kaže, braniti svoju zemlju.

- Kada su se prije nekoliko godina intenzivirali pritisci na Republiku Srpsku, na Srbiju, na naš narod na Kosovu i Metohiji, smatrao sam da moram da dam svoj doprinos - naveo je Savić, čije je obraćanje propraćeno aplauzom.

Mikajlo Lazić je na skupu istakao da mu je posebno drago što sa Mauzerovim nasljednikom ide ka istom cilju, a to je bolja i pravednija Bijeljina, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.

- Imam 55 godina, ostvaren sam profesionalno i porodično i došao je trenutak da uradim nešto i van ordinacije, za našu Bijeljinu i Semberiju. Kandidovao sam se za gradonačelnika da bih podržao mlade ljude poput našeg Bojana, koji su se udružili i koji imaju želju da mijenjaju budućnost na bolje - rekao je Lazić.

Prema njegovim riječima, mladi ljudi zastupaju koncept koji i sam podržava – dosta je podjela naroda.

- Premalo nas je da bismo se dijelili. Moramo biti složni i jedinstveni, jer smo tada najjači - poručio je Lazić.