latinica  ћирилица
28/09/2024 |  17:11 | Autor: RTRS

Đokić: Privući investicije i spriječiti odliv stanovnika

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas da sektor turizma može biti nosilac budućeg razvoja Čajniča, pored drvoprerađivačke industrije.
Tribina SP-a u Čajniču - Foto: Ustupljena fotografija
Tribina SP-a u ČajničuFoto: Ustupljena fotografija

- Tu smo da vidimo kako pomoći Čajniču i kako preokrenuti tok života u pozitivnom smjeru, kako privući investicije, više posla i kapitala, te spriječiti odliv stanovništva - rekao je Đokić na predizbornoj tribini u Čajniču.

On je poručio da je Socijalistička partija jedinstvena po tome što govori o životu, o realnim potrebama građana i ne koristi jezik mržnje na putu ostvarenja ciljeva.

Nosilac liste Socijalističke partije za Skupštinu opštine Čajniče Zorica Tadić istakla je da ova lokalna zajednica ima sve preduslove da bude na boljem putu.

- Uvijek sam nastojala snažno i odvažno da našu opštinu približim većim sredinama, Vladi Republike Srpske i da dobijemo novac za razvojne projekte. I u tome sam, zajedno sa vama, do sada bila uspješna, izborivši se da mnogi razvojni infrastrukturni projekti budu finansirani iz republičkog budžeta - poručila je Tadićeva.

Ona je istakla da socijalisti mogu da obezbijede Čajniču bolje dane.

- Đokić je svojim zalaganjem kao ministar rada i boračko-invalidske zaštite obezbijedio novac za izgradnju zgrade za boračke kategorije - navela je ona.

Socijalisti u Čajniču podržavaju kandidata za načelnika Miroslava Furtulu, koji želi da kroz pronatalitetnu politiku zadrži mlade u Čajniču kako bi se osigurao ostanak stanovništva i razvoj ove lokalne zajednice, saopšteno je iz Socijalističke partije.

Na tribini u čajničkom Domu kulture istaknuto je da su posredstvom Fonda za energetsku efikasnost obezbijeđena sredstva za energetsku efikasnost na zgradi Srednjoškolskog centra.