latinica  ћирилица
28/09/2024 |  19:14 | Autor: RTRS

Ristić podržao kompaniju "Orao": Politika treba da bude u službi privrede, a ne obrnuto

Nosilac liste kandidata Republičke stranke Srpske za odbornike u Skupštini grada Bijeljine Slavenko Ristić posjetio je izložbu avio-motora kompanije "Orao" iz Bijeljine i izrazio ogromno zadovoljstvo uspješnim poslovanjem ove komanije i činjenicom da su proizvodi "Orla" prepoznati na međunarodnom planu po visokim standardima i kvalitetu poslovanja i proizvoda.
Slavenko Ristić - Foto: Ustupljena fotografija
Slavenko RistićFoto: Ustupljena fotografija

- Nastavljamo sa saradnjom i podrškom radnicima i menadžmentu "Orla" u svakom pogledu - rekao je Slavenko Ristić, koji je i vlasnik Tehničkog remonta Bratunac (TRB).

Ristić je podsjetio i na podršku koju je, kao poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pružio radnicima "Orla" u teškim trenucima kada su rizikovali i posao i egzistenciju svojih porodica da bi odbranili aktuelni menadžment kompanije.

- Tada sam bio jedini političar iz Bijeljine koji je javno podržao radnike "Orla" i danas je jasno da sam bio u pravu – rekao je Ristić, koji se snažno usprotivio pokušaju smjene generalnog direktora ovog preduzeća Mladena Stojanovića.

- Poslije ljudi poput Price, Santrača, poslije svega što su prošli radnici "Orla", dovesti, odnosno, imenovati čovjeka bez iskustva u ovoj industriji da bi se stručno usavršavao totalan je apsurd i neodgovornost prema svim radnicima. Uz dužno poštovanje stranačkim voljama i dogovorima, ali nema smisla - napisao je tada Ristić.

Dodao je da politika treba da bude u službi radnika i privrede, a ne obrnuto.

- Ovo važi za sva preduzeća, posebno za preduzeća namjenske industrije, u kojoj izbor rukovodećih kadrova, ma kojoj političkoj stranci pripadali, mora da bude u skladu sa strukom, znanjem i sposobnošću. Ne mijenja se, ljudi, ono što funkcioniše, nego se pomaže i unapređuje. Zato kompanije poput "Orla" ne mogu i ne smiju biti meta za političko potkusurivanje - upozorio je Ristić.