latinica  ћирилица
28/09/2024 |  19:20 | Autor: RTRS

Ujedinjena Srpska u Višegradu, Rudom i Čajniču: Očekujemo duplo više odbornika

Ujedinjena Srpska očekuje da će uduplati izborni rezultat u Višegradu, Rudom i Čajniču jer građanima nudi kalitetne kandidate i program razvoja malih opština, za koje smatra da su od vitalnog interesa za Republiku Srpsku, rekao je na današnjim predizbornim skupovima ove stranke u pomenutim opštinama lider Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, zajedno sa kandidatima za odbornike.
Tribina US u Rudom - Foto: Ustupljena fotografija
Tribina US u RudomFoto: Ustupljena fotografija

Stevandić je poručio da je nosilac odborničke liste, dr Darko Lečić, najbolji izbor za Višegrad i da ga treba podržati.

- A, zašto ne reći da on kao iskusan specijalista, dobar građanin, otac troje djece, uzoran suprug, zaslužuje mjesto predsjednika Skupštine. Ujedinjena Srpska za to treba da se izbori sa velikim brojem glasova i odborničkih mandata – rekao je Stevandić na tribini u prepunom Domu kulture u Višegradu.

On je naglasio da US spada u veće političke partije koje djeluju na teritoriji čitave Republike Srpske.

- Imamo nekoliko kandidata za načelnike, a gotovo u svim opštinama imamo punu odborničku listu. Nadam se da će svi prepoznati to da smo mi partija koja ima strategiju razvoja malih opština jer velike opštine imaju mnogo veće šanse za razvoj. Male opštine su u Republici Srpskoj ugrožene jer nemamo dobar odnos, strategiju za opstanak i razvoj malih opština koje ubrzano gube stanovništvo, kao što je to i Višegrad. Vjerujem da će građani prepoznati naše namjere da zadržimo stanovništvo u malim opštinama jer je to stub opstanka Republike Srpse – zaključio je Stevandić.

Tribini US prisustvovao je i Mladen Đurević, kandidat SNSD za načelnika opštine Višegrad, koji je i aktuelni načelnik.

Nakon toga, veliki broj građana Rudog okupio se u Domu kulture, na tribini Ujedinjene Srpske, kako bi se detaljno upoznali sa programom i kandidatima ove stranke za odbornike.

Predsjednik stranke, dr Nenad Stevandić, nije krio zadovoljstvo odličnom organizacijom u Rudom.

- Siguran sam da ćemo imati duplo veći broj odbornika i samim tim ćemo konkurisati za mjesto predsjednika Skupštine. I za više funkcija u opštini Rudo – najavio je Stevandić.

Predrag Spasojević, kandidat za odbornika, najavio je dobar izborni rezultat. Kako je rekao, veliki odziv građana i puna sala, dokaz su da stranka ima podršku u Rudom.

- Naravno da očekujemo da ćemo imati više mandata u Skupštini opštine. Ujedinjena Srpska ima odičnu energiju, odlične kandidate za odbornike i siguran sam u to da su ljudi prepoznali našu eneriju i da ćemo 6. oktobra slaviti pobjedu – izjavio je Spasojević.

Stevandić je, zajedno sa kandidatima, razgovarao sa građanima u stranačkoj kancaleriji u Čajniču, a posjetili su i Hram uspenja Presvete Bogorodice u toj opštini. Na listi Ujedinjene Srpske je 15 kandidata, uglavnom mladih i obrazovanih ljudi, na čelu sa Danijelom Danilovićem, koji je magistar geografije i direktor Osnovne škole „Јovan Dučić“ u Čajniču.