latinica  ћирилица
28/09/2024 |  20:56 | Autor: RTRS

Radan: Iskoristiti turistički potencijal Trebinja

U Gorici je veoma bitno provjeriti odakle Gradu samo 30 osto udjela i vlasništva u Komunalnom preduzeću, koje je nekada pozitivno poslovalo, a sada je u debelom minusu. Ovo je rekao Lazar Radan, kandidat Za pravdu i red Liste Nebojše Vukanovića, za gradonačelnika Trebinja na predizbornom skupu u Mjesnoj zajednici Gorica.
Tribina Lazara Radana u Naselju Gorica - Foto: RTRS
Tribina Lazara Radana u Naselju GoricaFoto: RTRS

- Pogledajmo desnu obalu Trebišnjice kod onoga famoznog mosta koji se gradi, gdje ima šest izvora koji se mogu iskoristiti u turističke svrhe. Možemo napraviti odmarališta, ljetovališta i zaista se to može iskoristiti u turistički potencijal, obzirom da je turizam u našem gradu u ekspanziji - rekao je Radan.

On je istakao da su svjesni da u Gorici postoje već dva vrtića, dok u pojedinim naseljima nema ni jedan. Zato će, kaže, u njihovom fokusu djelovanja u narednom periodu biti da se izgradi još vrtića u Trebinju.

- Više vrtića bi omogućili roditeljima da ne moraju preko veze i raznoraznih poznanstava djecu voditi u privatne vrtiće koji su nekoliko puta skuplji od državnog vrtića, jer u državnom, vrtiću nema mjesta. I kada ima mjesto u državnom vrtiću uvijek neko podobniji ulazi. U Gorici je neophodan još jedan vrtić, ali uopšte gradskim naseljima je neophodnao da se izgradi još nekoliko - naglasio je Radan.

Kandidaturu Lazara Radana za gradonačelnika Trebinja podržale su Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Narodni front.