latinica  ћирилица
29/09/2024 |  09:26 ⇒ 09:53 | Autor: RTRS

Maksimović: Ujedinjena Srpska nastavlja putem razvoja

Nosilac liste kandidata Ujedinjene Srpske za odbornike Skupštine opštine Han Pijesak Vjekoslav Maksimović rekao je da će se Opštinski odbor ove partije i u naredne četiri godine zalagati za porodicu, porodične vrijednosti i mlade bračne parove, te nastavak realizacije započetih projekata u razvoju turizma.
Vjekoslav Maksimović - Foto: SRNA
Vjekoslav MaksimovićFoto: SRNA

- Rekonstruisali smo stari objekat Sokolskog doma gdje je danas Narodna biblioteka "Branko Čučak", koja je ove godine ponijela priznanje najbolje biblioteke u Republici Srpskoj, na šta smo ponosni. Rekonstruisali smo objekat Doma kulture i Doma zdravlja "Dr Milenko Narančić", te u dijelu tog objekta izgradili dom za stara lica koji će uskoro biti otvoren - rekao je Maksimović.

On je naveo da posebno mjesto u aktivnostima lokalne uprave u Han Pijesku pripada projektu rekonstrukcije Ljetnikovca Aleksandra Karađorđevića, otvaranju prvog poslijeratnog Dječijeg vrtića "Diana Budisavljević" i doznačenim podsticajima poljoprivrednim proizvođačima ove lokalne zajednice.

Maksimović, koji je predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Han Pijesak, rekao je da će taj odbor u naredne četiri godine akcenat staviti na razvoj turizma i na najvažniju granu koja se naslanja na turizam, hotelijerstvo, ugostiteljstvo i podsticaj domaćim proizvođačima zdrave hrane i suvenira.

Prema njegovim riječima, lokalna uprava će nastaviti sa sufinansiranjem sanacije i rekonstrukcije krovova i fasada sa zajednicama etažnih vlasnika i privatnim vlasnicima stambenih objekata u okviru programa sufinansiranja projekata sanacije i rekonstrukcije krovova i fasada.

Maksimović je dodao da će Opštinski odbor Ujedinjene Srpske Han Pijesak podržati lokalnu upravu u obezbjeđenju svih vidova pomoći porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima, te u organizovanju obilježavanja važnih istorijskih datuma.

On je istakao da je opština Han Pijesak već ušla u rješavanje problema pasa lutalica i napuštenih konja koji svakodnevno ugrožavaju učesnike u saobraćaju, te da je tokom ove građevinske sezone izdvojila sredstva za rekonstrukciju svih ulica u gradskom i prigradskim naseljima, a poslove unapređenja infrastrukture nastaviće postavljanjem ulične rasvjete za sva naseljena mjesta kroz koja prolazi magistralni put.

- Moramo nastaviti putem daljeg razvoja naše lokalne zajednice, ujedinjeni za Han Pijesak - poručio je Maksimović, koji obavlja funkciju potpredsjednika Skupštine opštine Han Pijesak.